zoon hovenier logo breed

Zoon hovenier

Tuinonderhoud

Goed tuinonderhoud is belangrijk

Zo is bijvoorbeeld snoeien, bemesten en ziektebestrijding specialistisch werk wat om de nodige vakkennis vraagt. Een goed tuinontwerp bepaald hoeveel onderhoud u moet gaan plegen. Daarnaast verzorgt Zoon Hovenier ook borders, het gazon en alle zaken die zich in uw tuin bevinden.

Onkruid wieden, bemesting, verzorgen van de planten, snoeien van takken, gazononderhoud. U moet er van houden en de tijd ervoor hebben. Als het onderhoud van uw tuin niet goed wordt bijgehouden, krijgt u een onverzorgde tuin. Een tuin kan ook gaan verzakken wat zorgt voor wateroverlast. Uw tuin laten ophogen? Wij nemen het onderhoud graag voor u uit handen, zodat u uw tijd ergens anders aan kunt besteden.

Wij bieden compleet onderhoud voor uw tuin, dit kan doormiddel van planmatig onderhoud aan uw tuin (een vast programma voor het hele jaar) of enkel een zomer-, voorjaar- of winterbeurt.

Gazononderhoud

Gazononderhoud kunt u zelf verzorgen maar als u uw gazon in topconditie wilt behouden, houdt dit in dat niet alleen het gras wordt gemaaid. Er komt meer kijken bij het zorgvuldig onderhouden van uw gazon. Het is daardoor een tijdrovende klus.

Goed gazononderhoud start bij het aanleggen van een grasmat. De aanleg van een grasmat is de basis van een gezond gazon. Een gezonde groei van het gazon kunt u op verschillende manieren bevorderen. Denk aan het grasmaaien maar ook bemesten, beluchten, bezaaien of verticuteren. Om een gazon te bemesten hoeft u geen koeien of schapen te laten grazen, hier zijn speciale producten voor. Vaak in de vorm van mestkorrels.  

Wij begrijpen als geen ander dat dit als een flinke klus klinkt. Helemaal als uw gazon groter is dan gemiddeld. Zoon Hovenier verzorgt graag het gazononderhoud voor u.

Het belang van uw tuin ophogen

Het ophogen van uw tuin is wellicht iets waar u niet direct aan denkt bij regulier tuinonderhoud, maar het is van essentieel belang voor de gezondheid en uitstraling van uw buitenruimte. Na verloop van tijd kan de grond in uw tuin inklinken, wat kan resulteren in wateroverlast, verzakkingen en zelfs een verminderde groei van uw planten. 

Door uw tuin tijdig op te hogen, zorgt u voor een optimale afwatering, voorkomt u ongewenste verzakkingen en creëert u de ideale omstandigheden voor uw planten om te floreren. Bovendien draagt een goed opgehoogde tuin bij aan de esthetiek en waarde van uw woning. 

Overweegt u uw tuin op te hogen? Zoon Hovenier staat voor u klaar met expertise en vakmanschap om deze klus efficiënt en met oog voor detail uit te voeren.

Boomverzorging

Boomverzorging en het onderhouden van een boom is een klus die u misschien al sneller uitbesteedt. Een boom onderhouden verlengt de levensduur en bevorderd de groei van de boom. Een boom op tijd snoeien is hier een belangrijk onderdeel van. Elke boom heeft een andere periode waarin deze het beste gesnoeid kan worden.

Knotbomen kunnen het beste gesnoeid worden in november tot en met februari net zoals leibomen maar deze kunt u ook in maart nog snoeien. Dat geldt ook voor fruitbomen. ABC bomen (esdoorn, berk en haagbeuk) mogen uitsluitend in de zomermaanden gesnoeid worden. Snoei elke boom één keer per jaar.

Een boom heeft ook voedingsstoffen nodig. De belangrijkste voeding voor een boom bestaat uit water en bemesting. Heeft de voeding of het onderhoud niet geholpen en moet de boom gekapt worden? Ook dan helpen we u graag verder. 

Dier vriendelijke planten

Wilt u uw tuin diervriendelijk maken? Insecten zorgen voor het beste onderhoud aan bloemen en planten. We noemen dit dan ook bij vriendelijke planten/bloemen. Maar welke bloemen en planten zijn bij vriendelijk?

Overige tuinonderhoud

Uw planten en bloemen laten onderhouden samen met de rest van uw tuin? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder. Voor al het hovenierswerk in Hoeven, Zwijndrecht en omstreken. Benieuwd naar tuinonderhoud prijzen? Vraag direct een offerte bij ons op. 

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

Maak dan een afspraak met ons. Wij bekijken met u de mogelijkheden in combinatie met uw wensen. Stuur een mail naar info@zoonhovenier.nl of bel 06-42527968.
zoonhovenier logo