zoon hovenier logo breed

Zoon Hovenier

Vijver aanleggen Dordrecht

Zoon Hovenier heeft al veel ervaring met het ontwerpen van vijvers en mocht een vijver aanleggen in Dordrecht. Een mooie vijver aanleggen kost veel tijd en moeite en er komt van alles bij kijken. Gelukkig staat Zoon Hovenier voor u klaar om uw droomvijver te realiseren. Dan hoeft u daarna alleen nog maar te genieten van de rust en van de beleving.

Hoe wordt een vijver aangelegd?

Voordat wij de vijver daadwerkelijk zullen gaan aanleggen, gaat er eerst een heel proces aan vooraf, namelijk: het vijverontwerp. Wij zullen met u bespreken wat voor soort vijver u in uw gedachten heeft. Na het bespreken van uw wensen en behoeften zullen wij aan de slag gaan met het ontwerpen van uw vijver. 

Vervolgens beginnen we met graven en het leggen van folie. Zo begint de vijver al snel te lijken op uw droomvijver. Ten slotte is het tijd om de vijver te vullen met water en (als dat nodig is) het planten van de waterplanten.

Soorten vijvers

U zult het vast niet bedenken, maar ook in soorten vijvers heeft Zoon Hovenier een ruim aanbod. Het soort vijver hangt ook af van het idee of er vissen in zwemmen en welke soorten vissen dit zijn. De volgende soorten vijvers belichten wij:

 

Koivijver

De koivijver is een vijver waar  koi in zwemt. De koi is de nationale vis van Japan. De koivijver is een populaire vijver. Deze wordt dan ook vaak gelegd. Wel onderschatten mensen regelmatig de hoeveelheid onderhoud die de vijver nodig heeft. Ook is het belangrijk om te weten dat in de koivijver geen planten geplaatst kunnen worden. Deze zullen de koi vissen namelijk opeten.

 

Natuurvijver

De naam zegt het eigenlijk al: in een natuurvijver is de natuur de baas. In deze vijver komt er dan ook geen folie, geen pomp, geen filter en geen chemische middelen (dat doen wij bij geen van onze vijvers natuurlijk!). Veel diersoorten komen op de natuurvijver af. Zo kun je denken aan: kikkers, salamanders, insecten en allerlei soorten vogels.

 

Visvijver

De visvijver is bedoeld om levende vissen te houden. In een visvijver is het een vereiste dat er een luchtpomp aanwezig is. De luchtpomp zorgt ervoor dat het water wordt voorzien van zuurstof en dat het water er helder en schoon uitziet.

 

Spiegelvijver

Een spiegelvijver is een vijver die gevormd is met strakke lijnen en scherpe hoeken. Het gevolg van deze vorm is dat de tuin optisch groter lijkt dan in de werkelijkheid. De vijvers zijn vaak ondiep. De naam spiegelvijver komt van de weerspiegeling van de tuin en de beplanting in het water.

 

Zwemvijver

Een zwemvijver zit tussen een zwembad en een vijver in. Veel mensen kiezen voor een zwemvijver omdat ze steeds meer bewust zijn van duurzaamheid en zich milieubewust willen gaan opstellen.

Subsidie ontvangen over een vijveraanleg

Wist u dat u zelfs subsidie kunt ontvangen als u een vijver laat aanleggen in uw tuin? Dat klopt! Zowel voor ondernemers als particulieren bestaat er een subsidieregeling voor het aanleggen van vijvers. Benieuwd wat dit voor u inhoudt? Stel uw vraag aan Zoon Hovenier, wij hebben het antwoord. 

Meer blogs lees je hier.

vijver

Ook een vijver aanleggen in uw tuin?

Heeft u vragen of wilt u een vijver aanleggen in uw tuin? Neem dan contact op met Zoon Hovenier. Dan zullen wij samen kijken naar de mogelijkheden. Wij staan altijd voor u klaar! 

Naast een vijver ook de rest van uw tuin laten aanleggen door Zoon Hovenier? Dat kan! Lees alles wat u moet weten over uw droomtuin laten aanleggen. 

Maak een afspraak met Zoon Hovenier om te ondervinden welke vijver het beste bij u en uw tuin past. Van zwemvijver tot spiegelvijver. Ook in Dordrecht een prachtige vijver laten aanleggen in uw tuin? Neem contact met ons op, want Zo’n vijver wil toch iedereen?

Liever zelf vijvers aanleggen?

Zelf aan de slag? Steek je graag de handen uit de mouwen? Kom werken bij Zoon Hovenier! Bekijk meer info over het werk als hovenier. 

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

Maak dan een afspraak met ons. Wij bekijken met u de mogelijkheden in combinatie met uw wensen. Stuur een mail naar info@zoonhovenier.nl of bel 06-42527968.

zoonhovenier logo