zoon hovenier logo breed

Zoon Hovenier

Unieke tuin ontwerpen in Dordrecht

U woont in Dordrecht en uw tuin is niet meer wat het ooit is geweest. Door achterstallig onderhoud of verouderde delen in de tuin bent u toe aan iets nieuws. Een unieke tuin als eyecatcher in het straatbeeld van Dordrecht. Zoon Hovenier begrijpt u als geen ander. Een unieke tuin ontwerpen in Dordrecht, daar ligt onze passie!

Waarom een tuinontwerp?

Simpel! Een nieuwe tuin is een investering. U wilt natuurlijk verzekerd zijn dat uw droomtuin daadwerkelijk vorm krijgt zoals in uw dromen. 

Een tuinontwerp is daar misschien wel de belangrijkste stap in. Onze ontwerp experts horen uw wensen aan en uiten dit op papier. Zo komt u samen tot de conclusie of het ontwerp exact bij uw wensen past. 

Zo kijken wij naar de zonnestand, looplijnen, het beplantingsplan en nog veel meer. Hieronder leggen wij het piekfijn aan u uit!

Tuin ontwerpen

De zonnestand in uw tuin

De zonnestand wordt altijd meegenomen in het ontwerpen van een tuin. Per seizoen wordt deskundig gekeken naar de manier waarop de zon over uw tuin glijdt. De zonnestand is bepalend voor de indeling van uw tuin. 

Zit u graag in de ochtendzon of dineert u graag in de tuin en borrelt u graag na in avondzonnetje? Of vermijdt u juist graag de zon en zijn schaduwplekken een vereiste voor u? Deze vragen worden meegenomen in de tuin ontwerpen van onze ontwerpmeesters. 

Ook voor het beplantingsplan is de zonnestand van cruciaal belang. Om te bepalen hoeveel zon de beplanting aan kan, kijken we naar de stand van de zon en waar de schaduwruimtes zijn voor de planten die dit nodig hebben. 

ontwerpen tuin dordrecht

Looplijnen in de tuin

Onze experts denken aan de looplijnen in uw tuin. Loopt er een lijn van terras naar de overkapping achterin de tuin? Dan moet er een logisch pad zijn voor deze looplijn. Zo voorkomt u looplijnen in bijvoorbeeld het gazon. 

De looplijnen worden omsingeld door borders zodat u altijd goed bij de beplanting kunt. De juiste looplijnen zorgen tevens voor diepte in uw tuin. Zo kan een pergola boven een pad de diepte creëren in uw tuin. 

Onze professionals zorgen ervoor dat de looplijnen logisch zijn en niet met een omweg worden geplaatst. 

Looplijnen zijn vaak een onderschat onderdeel in tuin ontwerpen. Laat u dus goed adviseren en ga in gesprek over de mogelijkheden. 

Vakkundig beplantingsplan

In een vakkundig beplantingsplan voor uw tuin houden we rekening met 4 belangrijke pijlers. Namelijk; de groeihoogtes, bloeiperiodes, kleuren en schaduw/zon benodigdheden van elke plantsoort in uw tuin. 

Groeihoogte

De groeihoogte van de beplanting is van belang in de borders en de zijkant van uw tuin. Zo worden de planten en grassen met de meeste groeihoogte achterin geplaatst en de bloemen vooraan. Zo creëren we een prachtig diepte verschil in uw tuin. 

Bloeiperiode

Een kleurrijke tuin, daar wilt u het hele jaar door van kunnen genieten. Onze experts kijken naar de bloeiperiodes per seizoen en per plant. Zo geniet u van prachtige frisse kleuren in het voorjaar en warme tinten in het najaar. 

Kleur

De kleur van de beplanting moet op elkaar afgestemd worden. Tenminste, dat is wel prettig voor het oog. Kleuren die vloeken plaatsen wij liever niet bij elkaar. Maar wit en paars gaan bijvoorbeeld zeer goed in een kleurrijke tuin. Kleur is de sleutel tot een logische tuin. 

Schaduw/zon

De ene plant heeft veel zon nodig, waarbij de ander juist gebaat gaat bij schaduw. Hoe dat precies zit weten onze tuinontwerpers precies. Zij adviseren u vakkundig over de beplanting en de nodige zon/schaduw. 

Betrek het terras bij het huis

Betrek het terras in de tuin bij het huis. Het terras kan een uitstekend verlengstuk zijn van de woonkamer om zo ook buiten te genieten. Door terrastegels te gebruiken die terugkomen binnen de woning wordt het een geheel. Of kies voor een houten terras. 

Een stijlvolle lounge set maakt het buitenzijn extra relaxed. Wilt u ook in de winter genieten van het terras? Door deze overkapt te maken en af te sluiten met bijvoorbeeld glazen schuifpuien kunt u het ook in de winter warm en knus maken. Een terras verwarming maakt dit een extra fijn plekje in de winter. 

Staat uw terras in de schaduw? Laat u adviseren over de stenen/houtsoort om algenvorming te voorkomen. 

terras achtertuin dordrecht

Creëer diepte in de tuin

Het gebruik van een pergola zorgt voor diepte in de tuin. Door verschillende elementen te gebruiken in de tuin creëert u diepte in uw tuin. Een ander element dat hierbij helpt zijn verhoogde borders. In plaats van een platte rechttoe rechtaan tuin is het spelen met verschillende hoogtes en dieptes de sleutel voor een unieke tuin. Ook bij kleinere stadstuinen van 25 vierkante meter kan dit al zorgen voor een grotere tuin op het oog. Let er op bij het tuin ontwerpen om een gedeelte van de tuin ook juist weer open te laten voor een ruimtelijk gevoel. Door dit te combineren lijkt de tuin al snel een stuk ruimer. 

Let hierbij wel op de stand van de zon. Het plaatsen van een pergola en borders worden meegenomen in het beplantingsplan omdat hier vaak een klimop of bloemen rondom staan. Ook een klimop aan een mooie schutting? Bespreek dit met de buren. Een klimop kan namelijk door de schutting heen groeien en overleg is hierin vaak gewenst. Benieuwd welke schutting het beste bij u past? Op Pinterest vindt u ongetwijfeld creatieve ideeën.

Unieke tuin ontwerpen in Dordrecht

Buitenkeuken (met barbecue)

De buitenkeukens zijn mateloos populair. Om de reden dat het er strak en stijlvol uitziet en het kan een goedkope oplossing zijn om ook buiten het eten te bereiden. 

Door een aantal U-vorm betonblokken met vurenhouten planken te combineren creëert u al snel een buitenkeuken op budget. Natuurlijk zijn er ook tal van andere oplossingen die in een kleine stadstuin passen. Heeft u iets meer ruimte? Dan is het uitbreiden van een buitenkeuken via allerlei manieren mogelijk. 

Let er op bij het gebruik van een barbecue dat dit kan zorgen voor rook ontwikkeling bij het aansteken van een kolen barbecue. Plaatst u de buitenkeuken aan huis? Een gas barbecue zorgt dan al voor minder rook, toch adviseren wij dit tactisch te plaatsen. 

Wilt u advies over een buitenkeuken? Neem contact met ons op. 

Containers en compost

In de meeste tuinen staan de afvalcontainers in het zicht. Een schuur of overkapping voor de containers zorgt ervoor dat deze uit het oog zijn maar wel makkelijk toereikend. 

Liever een composthoop zodat u meer compost kunt aanbrengen? Het gazon kan een vruchtbare bodem goed gebruiken. Vraag hiervoor advies aan onze experts. 

Tuinontwerp kosten

Wat kost het om een tuin te laten ontwerpen? Om dat te bepalen is de grootte van uw tuin belangrijk en uw wensen. Op basis daarvan kunnen wij een afspraak maken om de kosten te bespreken. Liever direct een offerte opvragen? Ook dat kan!

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

Maak dan een afspraak met ons. Wij bekijken met u de mogelijkheden in combinatie met uw wensen. Stuur een mail naar info@zoonhovenier.nl of bel 06-42527968.

zoonhovenier logo