zoon hovenier logo breed

Zoon Hovenier

Tuinoverkapping Zwijndrecht

Snel navigeren

Met een tuinoverkapping haalt u veel voordelen in de tuin. Van een overkapping in de tuin geniet u niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Woont u in Zwijndrecht of omgeving en wilt u dit in uw tuin? De vakmensen van Zoon Hovenier helpen u graag.

Terras- of overkapping?

Een terras- of overkapping zijn twee termen die eigenlijk hetzelfde betekenen. Afhankelijk van de regio wordt √©√©n van deze twee termen gebruikt voor een overkapping in de tuin. Of men gebruikt het samen als terrasoverkapping. 

Een terrasoverkapping is de ideale oplossing voor in de tuin als u heerlijk wilt genieten van het buiten leven, het hele jaar door. U kunt heerlijk buiten plaats nemen op het terras en door de overkapping zit u ook in de nazomer en het voorjaar droog. 

Een tip van Zoon Hovenier: plaats een terrasverwarming in de terrasoverkapping om ook in de winter te genieten. Zo haalt u het maximale uit uw terrasoverkapping. 

Wat zijn de mogelijkheden van een tuinoverkapping?

Een overkapping in de tuin biedt veel mogelijkheden. Naast de maat en vorm heeft u ook keuze uit de materialen voor uw terrasoverkapping. Kies voor een tuinoverkapping op maat. De maten worden geadviseerd op basis van uw tuin. Qua materialen hebben wij een aantal aanraders die het beste werken in een tuin. Als u wensen heeft voor de invulling van uw tuinoverkapping kunnen we de maten daar op aanpassen.

Zo kan er een comfortabele lounge set geplaatst worden, maar het is ook mogelijk om een buitenkeuken of jacuzzi te plaatsen. Voordeel van een tuinoverkapping is dat u het hele jaar droog zit en zelfs in de winter comfortabel kan genieten van het buitengevoel. 

Uw terrasoverkapping voorzien van een sedumdak? Dat is een oplossing om uw tuin toch diervriendelijk te houden. Een sedumdak zorgt ervoor dat insecten hun gang kunnen gaan en werkt daarnaast ook isolerend. 

Wilt u de mogelijkheden voor uw tuin bespreken? Neem contact met ons op! 

Voordelen tuinoverkappingen

Met een overkapping wordt de omgeving van een woning verfraaid. Het geeft een prachtig aanzicht in uw (achter)tuin. Hierdoor stijgt de waarde van uw woning. Een terrasoverkapping of overkapping in de tuin is extreem populair. Door de vraag naar tuinoverkappingen cre√ęert u een meerwaarde voor uw huis.¬†

Een overkapping in de tuin kan op maat gemaakt worden. Zo kunt u precies aangeven waar uw tuinoverkapping aan moet voldoen. De grootte van de tuin en de soort tuin die u tot uw beschikking heeft nemen wij mee in een passend advies op maat. Wij denken met u  mee en door uw wensen mee te nemen komen we zo tot een overkapping compleet op maat.

In de zomer kan de temperatuur flink oplopen. Het is dan fijn als er een plek in de schaduw opgezocht kan worden. Een overkapping is dan de ideale oplossing om toch te kunnen genieten van het buitenleven. Zo blijft u toch uit de zon en voorkomt u dat u verbrand raakt.

 

Niet alleen in de zomer is een overkapping een toegevoegde waarde. Ook in de winter is het de ideale plek om onder de terrasverwarming plaats te nemen en te genieten van de frisse lucht. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om glazen schuifpuien te plaatsen in de overkapping om zo een woonkamer in de achtertuin te cre√ęren.¬†

Regelmatig krijgen wij de vraag: Heb je een vergunning nodig voor een overkapping in de tuin? Voor de meeste overkappingen is geen vergunning nodig, tenzij er meer dan 30 m2 aan bijgebouwen op het erf staan. Ook hierover adviseren wij u van A tot Z. Heeft u toch wel een vergunning nodig? Wij ondersteunen u daarin of nemen het compleet uit handen zo dat u optimaal kunt genieten. Daarnaast heeft u ook geen vergunning nodig als de overkapping op uw achtererf/in uw achtertuin staat. 

Een overkapping houdt de warmte langer vast en biedt beschutting. Op een warme zomerdag kunt ook in de avond genieten van de zomer. Door een buitenhaard, keuken of TV te plaatsen in uw overkapping zorgt u voor een ideale omgeving en geniet u het hele jaar door van het buitenleven als een tuinkamer. 

Tuinoverkapping kosten

De kosten van een overkapping zijn afhankelijk van de grootte en de gebruikte materialen. Neem daarom contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Wij adviseren u en bespreken de mogelijkheden zodat u alle nodige kennis tot u kunt nemen.

Plaatsen van de overkapping

Een overkapping in de achtertuin heeft een plat dak. Zo kunt u de overkapping als een skelet in elkaar zetten. U kunt een schuin dak maken met een stevige constructie maar de meeste mensen kiezen voor de platte variant. 

Gebruik uw overkapping als een jacuzzi overkapping of simpelweg als verlengstuk van de woonkamer. U kunt hier glazen schuifwanden in plaatsen om de warmte te behouden. Het verlengstuk van de woonkamer kan achter in de tuin of als veranda terrasoverkapping. 

Onze overkappingen zijn op maat gemaakt en passen altijd perfect in uw tuin. Onze vakmensen plaatsen een overkapping naar uw wensen. 

Sedumdak op je overkapping

Op een plat dak van een overkapping is het mogelijk om een sedumdak te plaatsen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben hier alle sedumdak info voor je samengevat. 

Zoon Hovenier Zwijndrecht

Een overkapping brengt veel voordelen met zich mee. Wij zijn gevestigd in Zwijndrecht en hebben in deze omgeving meerdere prachtige tuinen en overkappingen mogen plaatsen voor onze klanten. Wilt u ook een tuin overkapping maken? Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en maken we een overkapping op maat. Kunnen wij u helpen? Neem contact met ons op.

Vraag een tuinoverkapping aan

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

Maak dan een afspraak met ons. Wij bekijken met u de mogelijkheden in combinatie met uw wensen. Stuur een mail naar info@zoonhovenier.nl of bel 06-42527968.

zoonhovenier logo