zoon hovenier logo breed

Zoon Hovenier

Uw tuin laten ophogen door Zoon Hovenier

Blog

Uw tuin laten ophogen door Zoon Hovenier

Een goed onderhouden tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar draagt ook bij aan de waarde van uw woning. Een belangrijk aspect van tuinonderhoud is het regelmatig ophogen van de tuin. Door de jaren heen kan de grond inklinken, wat kan leiden tot wateroverlast, verzakkingen en een verminderde plantengroei. In deze blog leggen we uit waarom het ophogen van uw tuin zo belangrijk is en hoe Zoon Hovenier u hierbij helpt.

Waarom uw tuin laten ophogen?

Verbetering van de afwatering

Een goede afwatering is essentieel om wateroverlast in uw tuin te voorkomen. Door uw tuin op te hogen, zorgt u ervoor dat het regenwater beter wordt afgevoerd, waardoor plassen water en wateroverlast tot het verleden behoren.

 

Voorkomen van verzakkingen

Verzakkingen in uw terras, tuinpad of oprit zijn niet alleen ontsierend, maar kunnen ook gevaarlijk zijn. Door de grond regelmatig op te hogen, voorkomt u dat deze verzakkingen ontstaan.

 

Bevordering van de plantengroei

Een goed gedraineerde en opgehoogde bodem zorgt voor een gezonde groei van uw planten. Hierdoor groeien en bloeien uw planten beter, waardoor u langer van de beplanting kunt genieten.

Materialen die u nodig hebt

Ophoogzand

Dit is speciaal zand dat wordt gebruikt voor het ophogen van de tuin. Het is grover dan gewoon zand en zorgt voor een goede afwatering.

 

Tuingrond

Dit is een mengsel van verschillende soorten grond, zoals klei, zand en organisch materiaal. Het is belangrijk om goede kwaliteit tuingrond te gebruiken voor het ophogen van uw tuin.

 

Grind of split

Alleen een aantal paden, of een terras ophogen? Dan is grind of split een goede oplossing.

achtertuin breda

Stappenplan voor het ophogen van uw tuin

Maak een plan

Bepaal welke delen van uw tuin u wilt ophogen en hoeveel materiaal u nodig heeft. Houd rekening met de bestaande beplanting en de afwatering van uw tuin.

 

Verwijder de oude beplanting

Verwijder de oude beplanting en het onkruid uit de delen van de tuin die u wilt ophogen.

 

Graaf de oude grond af

Verwijder de oude grond tot een diepte van ongeveer 20-30 cm.

 

Breng een laag ophoogzand aan

Verspreid een laag ophoogzand van ongeveer 10-15 cm dik over het afgegraven gebied.

Verdicht het zand

Gebruik een trilplaat of een tuinwals om het zand goed te verdichten.

 

Breng een laag tuingrond aan

Verspreid een laag tuingrond van ongeveer 10-15 cm dik over het verdichte zand.

 

Herplant de beplanting

Plant de beplanting terug in de opgehoogde grond, of kies voor nieuwe beplanting.

 

Breng een laag mulch aan

Verspreid een laag mulch over de opgehoogde grond. Dit helpt om het vocht vast te houden en het onkruid tegen te gaan.

Uw tuin laten ophogen door Zoon Hovenier?

Het ophogen van uw tuin is een belangrijk onderdeel van het tuinonderhoud. Het zorgt voor een betere afwatering, voorkomt verzakkingen en bevordert de groei van uw planten. Hoewel u dit zelf kunt doen, kan het een tijdrovende en zware klus zijn. Zoon Hovenier heeft jarenlange ervaring met het ophogen van tuinen en kan deze klus snel en vakkundig voor u uitvoeren. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Geef uw tuin de boost die het verdient en laat uw tuin ophogen door Zoon Hovenier!

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

Maak dan een afspraak met ons. Wij bekijken met u de mogelijkheden in combinatie met uw wensen. Stuur een mail naar info@zoonhovenier.nl of bel 06-42527968.

zoonhovenier logo