zoon hovenier logo breed

Zoon Hovenier

Ophogen tuin Zwijndrecht

Moet uw tuin worden opgehoogd omdat er plassen staan of wilt u graag een verhoogd terras? Dan is het tijd om de tuin op te hogen. Door het ophogen van de tuin heeft u geen plassen meer en heeft u geen last meer van verzakkingen. Bovendien geeft een verhoogd terras meer sfeer aan een tuin. Meer weten over de voordelen, de kosten en welke materialen het beste kunnen worden gebruikt voor het ophogen van de tuin? Lees dan snel verder!

Voordelen ophogen tuin

Het ophogen van de tuin brengt veel voordelen met zich mee, maar is soms ook hard nodig. Een tuin kan namelijk in een aantal jaar al 5 centimeter zakken.

Gewenste hoogteverschillen

Voor de aanleg van een terras of het aanleggen van een zitkuil is het nodig om de grond te verhogen, te verstevigen en te egaliseren.

Nieuwe bestrating

Voordat er opnieuw kan worden bestraat moet eerst de ondergrond een solide basis bieden. Door regenwater is de ondergrond vaak al verzakt waardoor de nieuwe bestrating niet recht en strak neergelegd kan worden.

Verbeteren van de afwatering

Het ophogen van de tuin wordt vaak gedaan omdat de afwatering in de tuin niet naar behoren is. Vaak ontstaan er plassen die u liever niet in de tuin heeft. Bij het ophogen van de tuin houden we rekening met de afwatering naar de juiste plek; altijd van het huis vandaan en niet naar de schuur.

Kosten tuin ophogen

De kosten voor het ophogen van de tuin in afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het aantal m2 van de tuin en hoeveel u uw tuin wilt ophogen. Daarnaast zit er een prijsverschil in het materiaal dat wordt gebruikt om de tuin op te hogen. Vraag voor een specifieke indicatie een vrijblijvende offerte op.

Geschikte materialen om de tuin mee op te hogen

Er zijn verschillende geschikte materialen om uw tuin mee op te hogen. Waar u voor kiest, is afhankelijk van uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een tuinhuisje plaatsen of oprit voor uw auto aanleggen? Kies dan voor een stevige ondergrond zoals gebroken puin. Zo is de ondergrond stevig genoeg om de zware belasting aan te kunnen en is de kans op verzakkingen het kleinst.

Bij minder zware belasting zoals het leggen van nieuwe bestrating is het opvullen met vulzand al voldoende.

Gaat u toch liever voor een nieuwe grasmat of border? Kies dan voor tuinaarde! Zo blijft de ondergrond vruchtbaar.

Zoon Hoveniers Zwijndrecht

Op zoek naar een hovenier in Zwijndrecht die uw tuin kan ophogen? Zoon Hoveniers helpt u graag van A tot Z. Zo halen wij de oude bestrating en planten weg, verzorgen wij het grondwerk, egaliseren en leggen we de nieuwe bestrating er strak in. Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Neem contact met ons op.

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

Maak dan een afspraak met ons. Wij bekijken met u de mogelijkheden in combinatie met uw wensen. Stuur een mail naar info@zoonhovenier.nl of bel 06-42527968.

zoonhovenier logo