zoon hovenier logo breed

Zoon Hovenier

Een moderne achtertuin in Breda

zithoek achtertuin 4

Projecten

Moderne achtertuin

Zoon Hovenier richt zich op het creëren van prachtige, duurzame tuinen die een leven lang meegaan. Recent hebben we een moderne achtertuin in Breda mogen aanleggen. In dit project lichten we meer toe over de details van dit project.

Het ontwerpproces van de moderne achtertuin

Het project begon met een kennismaking met de klant om hun specifieke wensen en behoeften te begrijpen. We hebben gekeken naar hoe ze hun tuin gebruiken en welke functionaliteiten voor hen van belang zijn. Er waren enkele uitdagingen, voornamelijk met betrekking tot de ruimte, maar met creatieve oplossingen en innovatief denken konden we een ontwerp creëren dat perfect aansluit bij de behoeften van de klant.

De rol van de houten pergola

Een belangrijk element in dit tuinontwerp was de houten pergola. De pergola biedt niet alleen een prachtige visuele aantrekkingskracht, maar creëert ook een mogelijk aangenaam schaduwrijk gebied, ideaal voor ontspanning op zonnige dagen. Met toevoeging van opgroeiende planten of een schaduwdoek. Het toevoegen van een pergola in het ontwerp creëert ook meer hoogte en structuur in de tuin, wat helpt om een gevoel van diepte en ruimtelijkheid te creëren.

Het aanleggen van een nieuwe grasmat

Een cruciale stap in het project was de installatie van een nieuwe grasmat. Na grondige voorbereiding van de grond hebben we gekozen voor een hoogwaardige grasmat die zowel duurzaam als esthetisch aantrekkelijk is. De weelderige, groene grasmat geeft een mooi contrast met het strakke, moderne ontwerp van de tuin en biedt tegelijkertijd een zachte ondergrond.

Het creëren van een terras

Bij het ontwerpen van het terras hebben we gekeken naar hoe het zich verhoudt tot de rest van de tuin. We wilden een ruimte creëren die naadloos overgaat van binnen naar buiten, waardoor de bewoners maximaal kunnen profiteren van hun buitenruimte. Door gebruik te maken van hoogwaardige, duurzame materialen, hebben we een terras gecreëerd dat zowel functioneel als prachtig is.

 

Het bouwen van de overkapping

Het laatste element dat we willen uitlichten is de overkapping. Dit functionele en stijlvolle element biedt beschutting, waardoor het terras het hele jaar door gebruikt kan worden. De overkapping vormt een natuurlijke verlenging van de woonruimte, wat bijdraagt aan het binnen-buiten gevoel dat zo kenmerkend is voor moderne tuinontwerpen.

Bij Zoon Hovenier is het onze passie om unieke tuinen te creëren die perfect aansluiten bij de wensen en behoeften van onze klanten. Het project in Breda was een prachtig voorbeeld van hoe we met zorgvuldige planning, creatief ontwerp en vakmanschap een moderne, functionele en aantrekkelijke tuin kunnen creëren.

Duurzaamheid in tuinontwerp

Een element dat we in al onze projecten benadrukken, is duurzaamheid. Voor dit project hebben we bijvoorbeeld gekozen voor FSC-gecertificeerd hout voor de pergola en de overkapping, wat bijdraagt aan duurzaam bosbeheer. Ook hebben we gekozen voor lokale leveranciers voor onze materialen waar mogelijk, om de koolstofvoetafdruk van het project te verkleinen.

De waarde van professioneel tuinonderhoud

Om de tuin in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Na de voltooiing van  projecten stellen we meestal met klanten een onderhoudsschema op dat ervoor zorgt dat de tuin er het hele jaar door op zijn best uitziet. Of het nu gaat om het snoeien van planten, het bemesten van de grasmat of het onderhouden van de houten structuren, professioneel tuinonderhoud kan de levensduur van een tuin aanzienlijk verlengen.

Ook een moderne tuin in Breda?

De transformatie van deze achtertuin in Breda toont de mogelijkheden van moderne tuinontwerpen. Met zorgvuldig overwogen elementen zoals een houten pergola, een weelderige grasmat, een uitnodigend terras en een praktische overkapping, hebben we een ruimte gecreëerd die zowel mooi als functioneel is.

We kijken ernaar uit om onze expertise en passie voor tuinontwerp te delen in nog veel meer toekomstige projecten. Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

grasveld overkapping en schutting
overkapping met zithoek achter in de tuin
zithoek 3 achtertuin met brede overkapping

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

Maak dan een afspraak met ons. Wij bekijken met u de mogelijkheden in combinatie met uw wensen. Stuur een mail naar info@zoonhovenier.nl of bel 06-42527968.

zoonhovenier logo