zoon hovenier logo breed

Zoon Hovenier

Klaar voor het voorjaar met een tuinoverkapping

Blog

Een tuinoverkapping is ideaal om in het voorjaar lekker buiten te zitten, zonder te verbranden in het voorjaars zonnetje. Zo vergroot je de leefruimte van je huis, en creëer je een gezellige plek om met je vrienden en familie van te genieten. Lees hier wat wij allemaal maken, en haal alles uit de zomer met een tuinoverkapping op maat.

 

Inspiratie voor het perfecte buitenleven

De lente staat bijna voor de deur, en dus is het tijd om je tuin klaar te maken voor het voorjaar. Om het echte buitengevoel te creëren is een tuinoverkapping een goede oplossing voor een verlenging van de leefruimte van je huis. Een tuin overkapping is zonwerend en creëert een heerlijk schaduwplekje voor in de tuin. Elk type tuinoverkapping biedt verschillende voordelen en opties die kunnen dienen als een verlengstuk worden van jouw stijl en persoonlijkheid. 

Binnenleven wordt buitenleven 

Een tuintrend voor het voorjaar van 2024, is dat buiten weer met binnen wordt verbonden. Je tuin wordt dus een verlengstuk van je huis. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, bijvoorbeeld door een terrasoverkapping te bouwen met daarin een buitenkeuken. De buitenkeuken maakt het mogelijk om in het voorjaar en de zomer buiten te koken en lekker lang te tafelen in je buiten terras. De trend om meer buiten te leven speelt al langer en is ontstaan na de corona pandemie, waarin iedereen op zijn of haar eigen woning was aangewezen. Mensen hebben dus meer behoefte aan ademruimte, waardoor buiten een verlengstuk van binnen gaat worden. 

Een manier om nog meer van buiten te genieten, is met een glazen overkapping. Een glazen overkapping zorgt voor natuurlijk licht in je overkapping, waarna het ook bescherming biedt tegen regen en wind. Tegenwoordig zijn er ook glazen overkappingen met een ingebouwde UV-filter, zodat je van de zon kunt genieten zonder te verbranden. Een glazen overkapping zorgt ook voor het zogeheten serre-effect, waardoor je een stukje binnenshuis naar buiten brengt. 

Mogelijkheden tuinoverkapping

Er is veel mogelijk bij het plaatsen van een tuinoverkapping. Bij Zoon Hovenier wordt de tuinoverkapping op maat gemaakt, en is het mogelijk om uit verschillende materialen te kiezen. Op basis van jouw/jullie tuin kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn voor een tuinoverkapping. Zo is het mogelijk om een overkapping van hout of aluminium te bouwen, en zijn er een hoop variaties op een overkapping. Een open overkapping is handig voor in de zomer, maar er zijn ook dichte overkappingen die je in elk seizoen kan gebruiken. In de winter kun je met een terrasverwarming de overkapping sfeervol en gezellig maken.

Duurzaam en toekomstbestendig

Een duurzame toekomst is en blijft belangrijk in 2024. En het leuke is dat je duurzaamheid erg goed met je tuin kan combineren. Wanneer je ervoor kiest om een tuinoverkapping met een plat dak te maken, is er de mogelijkheid om voor een groen dak (ook wel sedumdak genoemd) te kiezen. Zo’n sedumdak is een ideale oplossing om je tuin diervriendelijk te houden en de biodiversiteit te vergroten. Want een sedumdak zorgt ervoor dat insecten blijven leven en hun gang kunnen gaan. Daarnaast werkt een sedumdak ook isolerend, handig voor zowel in de zomer als in de winter. Maar duurzaamheid in je tuin gaat ook verder dan dat. Zo wordt de moestuin het komende jaar weer populairder dan ooit, en kiezen consumenten vaker voor natuurlijkere materialen. 

Ook zo’n tuinoverkapping? Zoon Hovenier regelt het. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

Maak dan een afspraak met ons. Wij bekijken met u de mogelijkheden in combinatie met uw wensen. Stuur een mail naar info@zoonhovenier.nl of bel 06-42527968.

zoonhovenier logo