zoon hovenier logo breed

Zoon Hovenier

5 Onderhoudstips voor uw tuin in de winter

Onderhoud aan de tuin in de winter is erg belangrijk om ook in het voorjaar en in de zomer van uw tuin te kunnen genieten. Er zijn dan ook genoeg klussen om de tuin winterklaar te maken. Daarom hebben wij 5 Onderhoudstips voor uw tuin in de winter opgesteld die u zelf kunt doen!

 

Tuinaanleg

  • Onkruid weghalen

Hoewel het winter is hoeft er natuurlijk niet per se sneeuw te liggen. Dit is ideaal om onkruid weg te halen. Onkruid kan namelijk ook gewoon in de winter doorgroeien. Verwijder ook de wortels van het onkruid zodat u niet opnieuw onkruid hoeft te wieden in het voorjaar.

  • Wintersnoeien

In de winter neemt de sapstroom van een boom af. Hierdoor kunt u bomen snoeien zonder dat ze gaan ‘bloeden’. Let er wel op dat u pas uw bomen snoeit als het zeker is dat het de komende dagen niet gaat vriezen. De boom moet namelijk wel kunnen herstellen.

  • Eten voor de vogels

In de winter is er minder voedsel te vinden voor vogels. Om de vogels een handje te helpen kunt u vogelvoer ophangen. Wilt u nog meer helpen? Dan is het ophangen van een vogelhuisje een goed initiatief.

  • Bladruimen

Bomen verliezen hun bladeren. Het is belangrijk om deze bladeren snel op te ruimen. Natte bladeren kunnen namelijk vervelende en vieze vlekken achterlaten op tegels.

  • Voorjaarsbollen planten

In het voorjaar kunnen bloemen zoals tulpen en narcissen de tuin verfraaien.

Deze bollen moeten natuurlijk wel een keer geplant worden. Dit kan prima in het najaar. Op dat moment zit er nog geen vorst in de grond en krijgen de bollen de tijd om zich te wortelen.

Uitbesteden tuinonderhoud

Niet alle klussen kunnen zelf gedaan worden. Zo is bijvoorbeeld snoeien, bemesten en ziektebestrijding specialistisch werk wat om de nodige vakkennis vraagt. Daarnaast verzorgen wij ook borders, het gazon en alle zaken die zich in uw tuin bevinden.

Tuinonderhoud Zoon Hovenier

Geen zin om zelf in de tuin te staan deze winter? Onze vakmensen hebben zeer groene vingers en helpen u graag met uw tuinonderhoud.

 

Vrijblijvende afspraak

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

Maak dan een afspraak met ons. Wij bekijken met u de mogelijkheden in combinatie met uw wensen. Stuur een mail naar info@zoonhovenier.nl of bel 06-42527968.

zoonhovenier logo